Vaginálne čapíky Betadine – užitočný pomocník pre ženy

máj 2023

Betadine_foto_cipky_SK_puvodni-format

 Keď sa povie dezinfekcia, predstavíme si s najväčšou pravdepodobnosťou roztok alebo masť, ktoré použijeme v prípade drobných zranení. Postihnuté miesto dezinfekciou vyčistíme, a môžeme tak predísť zápalu. Ako je to ale s intímnymi partiami? Koľko žien sa stretáva s viac či menej závažnými intímnymi problémami a koľko o nich dokáže otvorene hovoriť a naozaj ich rieši? Vaginálne čapíky Betadine sú diskrétnym a užitočným pomocníkom, ktorý by nemal chýbať v žiadnej kúpeľni či dámskej kabelke.

 

Dámska intimita by rozhodne nemala byť tabu. Ani pre dámy samotné, ani pre spoločnosť všeobecne. Veľa žien je aktívnych, študujú, pracujú, starajú sa o deti, o domácnosť, športujú, často toho robia z vyššie spomínaného zároveň viac. Sú milujúcimi matkami aj pozornými partnerkami. O to viac je potom pre ženu nepríjemné, keď sa (často doslova za behu) musí stretávať so zdravotnými ťažkosťami – intímne nevynímajúc. Ako je to teda s intímnou hygienou a prevenciou? Priznajte si, dámy, koľko z vás nad občasnými ťažkosťami mávne rukou a „ide ďalej“?

 

Nebojte sa problém si pripustiť a riešiť

Či už ide o obyčajné kúpanie v bazéne, rybníku či mori a následné nepríjemné kvasinkové infekcie, o drobné poranenia intímnych partií po vášnivej noci alebo o gynekologické ťažkosti po zákroku či po pôrode, vaginálne čapíky Betadine môžu byť veľmi užitočným a spoľahlivým pomocníkom každej ženy. Najdôležitejšie vždy je, nezatvárať pred problémom oči, vnímať svoje telo, a hlavne nebáť sa o intimite hovoriť a povedať si o pomoc, či už to znamená zájsť do lekárne alebo k lekárovi. Novinkou teraz je, že Betadine vaginálne čapíky 7 ks sú voľne predajné bez lekárskeho predpisu.



VIETE, ŽE…

Vaginálne čapíky Betadine 7 ks sú už voľne predajné bez lekárskeho predpisu?


V akých prípadoch po čapíku siahnuť

Čapíky Betadine môžu pomôcť pri akútnych alebo chronických zápaloch pošvy a pri bakteriálnych, mykotických či zmiešaných infekciách. Vaginálne infekcie sa totiž môžu objaviť aj po liečbe antibiotikami alebo steroidmi. Ďalej sú čapíky užitočné tiež v rámci prevencie a „vyčistenia“ (dezinfekcie) vaginálneho prostredia ako pred chirurgickým zákrokom, tak aj po ňom. V prípade čapíkov je tiež účinnou látkou elementárny jód, ničí široké spektrum baktérií, vírusov, húb i niektoré prvoky.

Kedy zájsť do lekárne a kedy radšej rovno k lekárovi?

Do lekárne neváhajte zájsť v prípade bežnej infekcie, ktorá vás stretne napríklad po plávaní a kúpaní, či už na kúpalisku alebo v prírode. Práve tak by ste nemali podceňovať ani nepatrné ranky, trhlinky a ďalšie drobné poranenia vaginálnej steny po búrlivej noci s partnerom. Počas čakania, až „sa to samo zahojí“, by mohlo namiesto toho dôjsť k zápalu, a ten potom rovnako budete musieť riešiť. Samozrejme potom k lekárovi zájdite vždy, ak ste si čapíky „naordinovali“ sami po konzultácii v lekárni, a ťažkosti ani po pár dňoch neustupujú, prípadne sa váš stav zhoršuje. O užívaní Betadine, sa poraďte so svojím lekárom pri ich užití ako prevencia pred plánovaným chirurgickým zákrokom alebo v rámci liečby po ňom.


Je to jednoduchšie, ako si myslíte…

Priniesli ste si z lekárne vaginálne čapíky Betadine. Čapíky je potrebné uchovávať v chladničke (ideálna teplota prostredia 2 – 8 °C). Pri používaní sa vždy riaďte radami a odporúčaniami lekára či lekárnika. Vo všeobecnosti sa však na liečbu menej závažných infekcií odporúča aplikovať čapík raz denne počas siedmich dní. Pri pretrvávajúcich infekciách je potom rozhodne na mieste poradiť sa s lekárom, ktorý môže nariadiť ďalšiu liečbu alebo napríklad aplikáciu dvakrát denne. Pred použitím je vhodné čapík navlhčiť vodou a zaviesť do pošvy večer pred spaním. Navlhčenie jednak napomôže uvoľneniu liečivých látok, zároveň zabráni lokálnemu podráždeniu. Počas používania čapíkov sa odporúča používať hygienické vložky a podanie čapíkov nie je potrebné prerušiť ani pri menštruačnom krvácaní, takže liečba môže plynulo pokračovať.

 

NEZABUDNITE:

U detí, mladistvých a pubertálnych dievčat je použitie vaginálnych čapíkov vylúčené.


Nebojte sa o intímnych problémoch hovoriť, a hlavne ich riešiť. Môžete si ušetriť vznik oveľa závažnejších problémov.